Avantatges i inconvenients de reprogramar la centraleta del cotxe

Som especialistes i assessors en reprogramació de la centraleta del cotxe

Avantatges i inconvenients de reprogramar la centraleta del cotxe a Terrassa

T'estàs plantejant reprogramar la centraleta del cotxe? A Stop & Go Service sabem que és una decisió delicada. T'informem sobre els avantatges i inconvenients de reprogramar la centraleta del cotxe perquè el valoris des del coneixement. En cas afirmatiu, t'oferim els nostres serveis com a taller especialitzat en reprogramació de cotxes a Terrassa.

Avantatges de reprogramar la centraleta

  • Més potència: Es poden obtenir millores en la potència del cotxe en funció del tipus de motor. Sempre seran majors els guanys en potència que es poden aconseguir en un motor turboalimentat, freqüent en dièsel (25%), que en un motor atmosfèric, freqüent en gasolina (10%), ja que en aquests últims és incontrolable la pressió d'aire aspirat que fa funcionar el motor.
  • Menys consum: En fer el motor més potent, amb una conducció eficient i responsable, es disminueixen el nombre de revolucions. Això ens permetrà conduir en marxes més llargues que consumeixen menys combustible.

Aquests dos objectius es compleixen en gairebé totes les reprogramacions de centraleta. A continuació, veurem l'impacte no tan positiu que pot experimentar el nostre cotxe.

Inconvenients de reprogramar la centraleta

  • Motor menys fiable: Una reprogramació pot fer que les peces del motor funcionin de manera excessivament exigent, afegint estrès al cotxe i escurçant la vida del motor. Amb una reprogramació que respecti les característiques del nostre cotxe i un bon manteniment, podem mantenir a ratlla aquest inconvenient.
  • Sistemes d'anticontaminació menys eficients: No és una conseqüència típica de la reprogramació, però sí que existeixen casos en els quals els nivells d'emissions del vehicle augmenten després de la seva reprogramació. Això es deu al fet que el sistema antipol·lució ha de filtrar més partícules generades per la combustió. Pot donar-te problemes en la ITV si no es respecten els nivells de contaminació permesos.
  • Pèrdua de la garantia oficial: El fabricant no es responsabilitza de les avaries produïdes després d'una reprogramació de centraleta, i normalment els vehicles en aquesta situació perden la garantia oficial. Per això, es recomana esperar que finalitzi el període de garantia.

Si necessites més informació, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres. Stop & Service és taller especialitzat en sistemes de climatització, alineació 3D i reprogramació de centraletes, així com altres serveis de reparació i manteniment de l'automòbil a Terrassa.