Reparació i manteniment canvis automàtics

Especialistes en manteniment i reparació de caixes de canvis automàtiques

BMW-palanca-cambio.jpg

 

Es podria dir que la caixa de canvis és un dels elements més importants del sistema de transmissió del nostre cotxe. Una bona conducció i revisions periòdiques del cotxe allargaran de manera notable la vida de la nostra caixa de canvis en vehicles de combustió, híbrids i elèctrics.. Una caixa de canvis, ja sigui manual o automàtica, pot durar-nos tota la vida útil del cotxe, sempre que el manteniment sigui l'adequat. El manteniment de la caixa de canvis serà diferent depenent de si aquesta és automàtica o manual.

A continuació et deixem una sèrie de consells per al manteniment específic de cadascuna d'elles:


Les caixes de canvis manuals són les més habituals en els cotxes del nostre país. La seva eficiència i el seu moderat consum de combustible les fan més populars que les automàtiques. No requereixen grans cures, però el seu bon funcionament està molt lligat al bon ús de l'embragatge. En les caixes del canvi manuals hem de tenir molt en compte la vulvina, un lubricant viscós fet a força de petroli i el qual és encarregat de mantenir greixats els engranatges de la caixa de canvis. Al manual de cada cotxe trobarem especificat quan cal canviar aquest lubricant ja que varia depenent del model del cotxe. El més habitual és que el fabricant et aconselli canviar-lo cada 70.000 quilòmetres o 5 anys per no conduir amb un cotxe degradat. Un consell per no fer malbé la nostra caixa de canvis manual és no deixar la mà posada a la palanca de canvis mentre conduïm, ja que això crea una pressió sobre la caixa de canvis i pot provocar que aquesta s'acabi forçant i es faci malbé.

 Canvis automàtics  


Una caixa de canvis automàtica es manté més temps operativa anirem realitzant comprovacions periòdiques de nivell d'oli i de quantitat de líquid hidràulic. La calor generada per l'ús, la fricció i la pressió interna van deteriorant aquest tipus de fluids i obstruint el filtre intern. Perquè la palanca de canvis no es faci malbé has de comprovar el quilometratge del teu cotxe i els períodes que indica el fabricant per canviar aquests líquids. Un consell per no fer malbé la nostra caixa de canvis automàtica és no trepitjar el fre i l'accelerador alhora.  

Reparació d'una caixa de canvis

Quan tenim una avaria a la caixa de canvis hem de substituir-la de forma ràpida, ja que si no ho fem podem jugar amb la nostra seguretat. Per realitzar aquest tipus de reparacions és necessari comptar amb un equip professional que s'encarregui d'obrir i substituir tots i cada un dels components danyats i desgastats que formen part de l'entramat de la caixa de velocitats amb materials de qualitat i en un termini de temps raonable.

 

¡Demana-cita!